Sofi Vaihdevuositesti naiselle

SofiVaihdevuositestinaiselle_00802_2.png
alk. 6,30 €
 Valitse määrä
 Lisää ostoskoriin
Vaihdevuositestipuikko naiselle. Kotioloissa tehtävä testi auttaa selvittämään hedelmällisyyttä, mittaamalla naisen follikkelia stimuloivan hormonin eli FSH:n määrää virtsanäytteestä. FSH määritystä käytetään lääkärissä kun testataan vaihdevuosien alkamista. FSH on aivolisäkkeen etulohkon tuottama hormoni, joka säätelee munarakkulan toimintaa ja vaikuttaa näin hedelmällisyyteen. Positiivinen tulos tarkoittaa FSH:n kohoamista ja on merkki vaihdevuosien alkamisesta. FSH arvot saattavat nousta jo ennen varsinaisen menopaussin alkamista.

Testi on käytännöllinen vaihtelevista kuukautisista kärsiville sekä yli 30-vuotiaille naisille, jotka haluavat tulla raskaaksi tai epäilevät vaihdevuosien alkaneen. FSH-pitoisuudet voivat nousta naisilla epäsäännöllisten kuukautisten takia ja nousevat tasaisesti vanhetessa. Vaihdevuosien aikana FSH:n tuotanto elimistössä kohoaa 4-10 kertaa korkeammaksi kuin ennen vaihdevuosia.

Tällä testillä negatiivinen tulos tarkoittaa, että hormonipitoisuudet elimistössä eivät ole korkealla ja vaihdevuodet eivät ole alkaneet. Positiivinen tulos on merkki vaihdevuosista. Testiä tehdessä täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että normaalissakin kierrossa FSH nousee kierron puolivälissä ja tämän takia tulos on syytä varmistaa tekemällä useampi testi (2-4 kpl) pitäen testien välinä 1-2 viikkoa.

 • Positiivinen tulos kun FSH pitoisuus yli 25 mIU/ml.
 • Testipuikon pituuden ansiosta näytteen voi ottaa siisitisti suoraan virtsasuihkusta.
 • Useampi testikerta lisää tuloksen varmuutta.
 • Suomen- ja ruotsinkielinen käyttöohje.
  Oletko ostanut tämän tuotteen?

  Asiakaspalvelu
  myynti@kotitesti.fi
  Tuotteen toimituskulut
  Ilmainen toimitus näille toimitustavoille 10,00 €:n ostoksista.
  ECONOMY kirje 2-4 päivää 1,00 €
  PRIORITY kirje 1-2 päivää 2,00 €
  Ilmainen toimitus näille toimitustavoille 30,00 €:n ostoksista.
  Nouto lähikaupasta 4,95 €
  Nouto Matkahuollosta 4,95 €